Καλωσήρθατε!

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές στο Μουζάλικο !
Επικοινωνήστε μαζί μας για καλύτερες τιμές.Τα ανακαινισμένα δωμάτιά μας πληρούν όλες τις προυποθέσεις για να περάσετε άνετα τις διακοπές σας

Η Προέλευση του ονόματος προέρχεται από Μουζάληδες . Οι Μουζάλιδες ήσαν παλιά Βυζαντινή γενιά οι οποίοι συναντώνται ως "Μουζάλωνες" στη Βυζαντινή βιβλιογραφία κατείχαν δε μεγάλα αξιώματα όπως προτοβεστιαρίου. Έχομε δε και έναν οικουμενικού πατριάρχη Νικόλαο Μουζάλη (1147-1151),στις αρχές δε του 17ου αιώνα τους βρίσκομε και στη Χίο (Δημήτριος Κορέσης - Μουζάλας, και αργότερα Καλβοκορέσης - Μουζάλας που πρωτοστατεί μάλιστα στην ίδρυση Λεπροκομείου.)

Το προσωπικό του αρχοντικού Μουζάλικο χειρίζεται άπιαστα τα Γαλλικά και τα Αγγλικά . Επιπλέον , από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο μπορείτε μαζί μας να παρακολουθήσετε την καλλιέργεια και τη σοδειά του γνωστού σε όλο τον κόσμο τοπικού προϊόντος , τη μαστίχα της Χίου .

Το Μουζάλικο είναι ένας πανέμορφος, οικογενειακός ξενώνας με μινιμαλιστική γεμάτη γήινα χρώματα διακόσμηση. Βρίσκεται στην καρδιά του Κάμπου, αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες Χιώτικες τοπογραφίες με ιστορικό παρελθόν κληροδότημα πολύτιμο στις επερχόμενες γενιές.

Ο Κάμπος της Χίου, η έκφραση μίας αντίληψης σε προδιαγραφές ζωής που σίγουρα θα αναζητηθούν στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερο. Το Μουζάλικο χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσε να είναι πιστό αντίγραφο της Εδέμ που όλοι αναζητούμε. Χτισμένο σε μία έκταση επτά στρεμμάτων περιβάλλεται από μιά σειρά περιβόλια γεμάτα πορτοκαλιές και μανταρινιές. Εδώ οι μυρωδιές που νοιώθεις πως μάλλον είναι αδιαπραγμάτευτα μοναδικές, οι ηχοχρωματίσμοι έχουν ένα πατερναλισμό στις αισθήσεις που παράδοξα είναι απρόβλεπτα επιθυμητός. Κάπου στην άκρη του περιβολιού το παραδοσιακό κτίριο σμιλεμένο με ντόπια πέτρα από τεχνίτες μαστόρους, μαστόρους μιάς αλλοτινής εποχής που το μεράκι τους το μετουσίωναν σε καλλιτεχνική δημιουργία. Με ευφάνταστα αποτελέσματα. Και το Μουζάλικο είναι ένα από αυτά, με όλα τα ντόπια χαρακτηριστικά στοιχεία του Χιωτικου κάμπου, τα πήλιαστρα, το μαγκανοπήγαδο, τη στέρνα και το πορτέο του με την εντυπωσιακή αψίδα.

Έχω την αίσθηση οτι οποιαδήποτε περιγραφή επιχειρηθεί, όση γλαφυρότητα και αν διαθέτει ο κειμενογράφος δύσκολα θα μπορούσε να αποτυπώσει την εικόνα με λέξεις. Εκείνο όμως που σίγουρα μπορεί να μεταφερθεί είναι η ανθρώπινη προσέγγιση των ιδιοκτητών του ξενώνα του Δημήτρη και της Σούζη Μπενέτου. Άνθρωποι φιλόξενοι, ζεστοί με περίσσεια συνείδηση οτι η διαχείρηση των ανθρώπων που εμπιστεύονται τις διακοπές τους στο Μουζάλικο, πρέπει να έιναι ταυτόχρονα εξυπηρέτηση και διακριτική. Φιλική, εναρμοσμένη με το χαλαρωτικό περιβάλλον. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει ένα μότο για επίλογο σε τούτη την παρουσίαση.

Θα μπορούσε απλά να προσθέσει μία ακόμα φωτογραφία. Δεν θα χρειαζόταν προφανώς επιπλέον λόγια. Εγώ απλά παίρνω το θάρρος εκ μέρους των ιδιοκτητών να σας προσκαλέσω για να επισκεφτείτε τούτον τον μικρό επίγειο παράδεισο. Δεν έχει σημασία η εποχή. Οι εποχές στον παράδεισο είναι πάντοτε οι ίδιες.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και πρωινό!

 

Ειμαστε ανοικτα ολο τον χρονο!

Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες VISA και MASTER CARD.

Η προκαταβολή μπορεί να γίνει με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και με πιστωτική κάρτα

MOUZALIKO

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Αποστάσεις:
Παραλία: 2 km
Λιμάνι: 5 Km
Αεροδρόμιο: 2 km
Πόλη: 5 Km
Στάση Λεωφορείου : 200m

» Χάρτης

Κάμπος - Χίος - Τηλ: 2271031624 - Κινητό: 6974057299 - Email: info@mouzalikohotel.gr
ΕΟΤ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: ΜΗΤΕ 0312Κ060B0102701

site by: Web2