Το Ξενοδοχείο

Παραδοσιακό Ξενοδοχείο ΜΟΥΖΑΛΙΚΟ
 

Καλώς Ήρθατε στο Μουζάλικο

Το Μουζάλικο είναι ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο ξενοδοχείο χτισμένο σε μία έκταση 7 στρεμμάτων στον Κάμπο της Χίου, μιας καταπράσινης και ήσυχης περιοχής του νησιού, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Μουζάλικο

Η στέρνα στον κήπο μας

Διαμονή


Το Μουζάλικο είναι ένα πανέμορφο, οικογενειακό ξενοδοχείο με μινιμαλιστική γεμάτη γήινα χρώματα διακόσμηση. Βρίσκεται στην καρδιά του Κάμπου, αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες Χιώτικες τοπογραφίες με ιστορικό παρελθόν κληροδότημα πολύτιμο στις επερχόμενες γενιές.

Το Μουζάλικο χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσε να είναι πιστό αντίγραφο της Εδέμ που όλοι αναζητούμε. Χτισμένο σε μία έκταση επτά στρεμμάτων περιβάλλεται από μια σειρά περιβόλια γεμάτα ελιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές. Εδώ οι μυρωδιές που νιώθεις πως μάλλον είναι αδιαπραγμάτευτα μοναδικές, οι ηχοχρωματισμοί έχουν ένα πατερναλισμό στις αισθήσεις που παράδοξα είναι απρόβλεπτα επιθυμητός.


Είχαμε την τύχη να κλείσουμε διαμέρισμα στου κυρίου Δημήτρη και της κυρίας Σούζης. Καταπληκτική φιλοξενία με τις σπιτικές τους μαρμελάδες και τους λουκουμάδες μου ξεπροβάλλουν από εκεί που κάθεσαι αμέριμνος στο μυρωδάτο κήπο. Εάν τύχη και πάτε καλοκαίρι, δεν θα χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό γιατί τα διαμερίσματα είναι δροσερά. Το κατάλυμα είναι κοντά και στο νότο και στη πόλη. Μην ξεχάσετε να περπατήσετε στα μαγευτικά δρομάκια του κάμπου.

Ignatis H, - 5 Νοεμβρίου 2017

Λίγη ιστορία...


Κάπου στην άκρη του περιβολιού το παραδοσιακό κτίριο σμιλεμένο με ντόπια πέτρα από τεχνίτες μαστόρους, μαστόρους μιας αλλοτινής εποχής που το μεράκι τους το μετουσίωναν σε καλλιτεχνική δημιουργία. Με ευφάνταστα αποτελέσματα. Και το Μουζάλικο είναι ένα από αυτά, με όλα τα ντόπια χαρακτηριστικά στοιχεία του Χιωτικου κάμπου, τα πήλιαστρα, το μαγκανοπήγαδο, τη στέρνα και το πορτέο του με την εντυπωσιακή αψίδα.

Έχω την αίσθηση ότι οποιαδήποτε περιγραφή επιχειρηθεί, όση γλαφυρότητα και αν διαθέτει ο κειμενογράφος δύσκολα θα μπορούσε να αποτυπώσει την εικόνα με λέξεις. Εκείνο όμως που σίγουρα μπορεί να μεταφερθεί είναι η ανθρώπινη προσέγγιση των ιδιοκτητών του ξενώνα του Δημήτρη και της Σούζη Μπενέτου. Άνθρωποι φιλόξενοι, ζεστοί με περίσσεια συνείδηση ότι η διαχείριση των ανθρώπων που εμπιστεύονται τις διακοπές τους στο Μουζάλικο, πρέπει να είναι ταυτόχρονα εξυπηρετική και διακριτική. Φιλική, εναρμονισμένη με το χαλαρωτικό περιβάλλον.


Δεχόμαστε πιστωτικές & χρεωστικές κάρτες VISA and MASTER CARD

Είμαστε ανοικτά όλο τον χρόνο!

Μουζάλικο

Εξωτερικοί χώροι