Η Μυροβόλος Χίος

Το Ξενοδοχείο Μουζάλικο βρίσκεται στον Κάμπο της Χίου
 

Καλώς ήρθατε στη Μυροβόλο Χίο

Ένα μοναδικό ταξίδι στα αρώματα. Μαστίχα & εσπεριδοειδή που ταξιδεύουν τις αισθήσεις. Πλούσια αρχιτεκτονική, μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, φιλόξενοι άνθρωποι και εξαιρετικό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου!

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο Ξενοδοχείο Μουζάλικο και να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε το νησί της Χίου!

Η Χίος


Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο Ελληνικό νησί. Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στο στενό της Ερυθραίας, 7 μόλις ν.μ. από τα μικρασιατικά παράλια. Η Χίος είναι πασίγνωστη για την παραγωγή της μαστίχας, ένα προϊόν μοναδικό στον κόσμο. Ήσυχο και ελκυστικό νησί μακρυά από τα συνήθη τουριστικά στερεότυπα, η Χίος προσφέρει μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη,

Κλίμα


Το κλίμα της Χίου είναι ιδανικό όλες τις εποχές του χρόνου. Με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, η Χίος είναι ιδανικός προορισμός όλο το χρόνο! Η θερμοκρασία είναι 18 με 27 βαθμούς Κελσίου την άνοιξη, 27 με 37 το καλοκαίρι, 18 με 25 το φθινόπωρο και 10 με 17 τον χειμώνα.

Ένας εναλλακτικός προορισμός


Στη Χίο θα έρθετε για την εκπληκτική ομορφιά των τοπίων της, τις φανταστικές της παραλίες, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Μεσαιωνικά χωριά και μαστίχα στα νότια, χλωρίδα και πανίδα, μονοπάτια και εκπληκτικά σημεία ενδιαφέροντος βρίσκονται σκορπισμένα σε όλο το νησί. Είναι ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές και προσελκύει οικογένειες, ποδηλάτες και περιπατητές, φυσιολάτρες (μερικά είδη ορχιδέας φύονται μόνο στη Χίο), προσκυνητές και γευσιγνώστες.

Τι να κάνετε, τι να δείτε


Μπορείτε να συνδυάσετε τόσο την χαλάρωση σας σε αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες όσο και την βόλτα σας γύρω από το νησί. Τα μεσαιωνικά χωριά Μεστά και Πυργί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους είναι πόλος έλξης των επισκεπτών. Το νεόκτιστο Μουσείο Μαστίχας και η Νέα Μονή, ένα βυζαντινό μοναστήρι του 11ου αιώνα,μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αξίζουν την επίσκεψη σας όσο και το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα σπήλαια στους Ολύμπους και στο Άγιο Γάλας.

Χρήσιμα links