Το νησί της Χίου, Ελλάδα 


Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί στην Ελλάδα, βρίσκεται βορειοανατολικά στο καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος και απέχει μόνο 7 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας και της Σμύρνης, όπου η τελευταία διαθέτει το δικό της διεθνές αεροδρόμιο. Η Χίος είναι ένα όμορφο, γεμάτο παραδόσεις και φιλήσυχο νησί πλούσιο σε ιστορικά γεγονότα, γνωστό για το ιστορικό του παρελθόν, την μοναδική πολιτιστική του κληρονομιά και τα γνωστά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία του. Επίσης, διαθέτει πλούσια ναυτική παράδοση και διακριτά στον κόσμο προϊόντα όπως την φυσική μαστίχα Χίου, τα εσπεριδοειδή του Κάμπου της Χίου και τον Αριούσιο οίνο ο οποίος παράγεται βάσει παλιών παραδοσιακών συνταγών.
 

Μυροβόλος Χίος

Οραματιστείτε ένα όμορφο παρθένο Ελληνικό νησί, όπου μπορείτε να βιώσετε τα αυθεντικά ελληνικά έθιμα και τον τρόπο ζωής των ντόπιων, μακριά από μαζικές συγκεντρώσεις τουριστών. Η Χίος, η νύμφη του Αιγαίου πελάγους, είναι γνωστή ως η πατρίδα του περίφημου αρχαίου ποιητή Ομήρου (που έγραψε τα έπη «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια») και αποτελεί τον μοναδικό τόπο παραγωγής της παγκοσμίως γνωστής φυσικής μαστίχας Χίου. Το νησί της Χίου, εκτός από τη ξεχωριστή χλωρίδα του -είναι πυκνοφυτεμένο με πευκόδεντρα, μαστιχόδεντρα και διαθέτει πληθώρα από περιβόλια εσπεριδοειδών- φημίζεται και για τους αρχιτεκτονικούς του θησαυρούς -τα μεσαιωνικά καστροχώρια, τα αρχοντικά της Γενοβέζικης εποχής (17ου αι.) και τις Βυζαντινές εκκλησίες του.

Travel to chios by boat Ταξιδέψτε στη Χίο με το πλοίο

Πληροφορίες για το ταξίδι στην Χίο

Το νησί της Χίου είναι εύκολα προσβάσιμο αεροπορικώς με καθημερινά δρομολόγια από τα διεθνή αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ή από το λιμάνι του Πειραιά και της Καβάλας. Οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να πάρουν την πτήση προς το διεθνές αεροδρόμιο της Σμύρνης (Τουρκία), να ταξιδέψουν την μικρή απόσταση μεταξύ Σμύρνης και Τσεσμέ (45 λεπτά με λεωφορείο ή ταξί), όπου θα πάρουν το καράβι (35 λεπτά/7 ναυτικά μίλια) προς το λιμάνι της Χίου.